No bake cheesecake met vers fruit

    No bake cheesecake met vers fruit

    2keer bewaard
    6uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een ongebakken citroencheesecake belegd met vers fruit naar keuze. Een heerlijk dessert of een lekker gebakje bij de koffie of thee!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 400 gr digestive koekjes, verkruimeld
    • 150 gr boter, gesmolten
    • 400 gr roomkaas
    • 200 gr mascarpone
    • 1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
    • 3 eetlepels lemon curd
    • 250 ml slagroom
    • gemengd fruit, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 6uur in de koelkast  ›  Klaar in:6uur30min 

    1. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel dit over de bodem van een ronde cakevorm van 23 cm doorsnee en druk goed aan. Zet in de koelkast om stevig te worden.
    2. Klop ondertussen in een middelgrote kom de roomkaas met de mascarpone, citroensap, citroenrasp en lemon curd tot een glad en romig geheel. Voeg de slagroom toe en mix dan tot het mengsel stevig en dik is.
    3. Schenk over de gekoelde bodem en strijk glad. Zet 6 uur (of een nacht) in de koelkast.
    4. Bedek met vers gemengd fruit. Snij aan en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren