Cake met amandelmeel en peer

    Cake met amandelmeel en peer

    1keer bewaard
    1uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze peercake wordt omgekeerd gebakken. Ik heb 4 heerlijke sappige peren gebakken in een klontje boter en vervolgens onderin de cakevorm gedaan met daaroverheen het supersimpel te maken cakebeslag. Ik heb amandelmeel toegevoegd, maar je kunt ook uitsluitend bloem gebruiken. Ik heb de cake bestrooid met wat speculaaskruiden, maar kaneel is ook erg lekker.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ronde cake

    • 4 peren
    • 25 gr boter
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 eetlepels amandelmeel
    • 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • snufje zout
    • 150 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 60 gr amandelmeel
    • speculaaskruiden of kaneel om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 15min afkoelen  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in.
    2. Snij de peren in de lengte in kwarten, haal het klokhuis eruit en snij elk kwart in 3 tot 4 lange schijfjes. Bak de schijfjes peer 5 minuten in een klontje boter op middelhoog vuur, roer af en toe door. Leg ze in de ingevette springvorm. Bestrooi met 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels amandelmeel.
    3. Klop de eieren suiker samen in 2 tot 3 minuten tot een glad en lichtgekleurd mengsel. Voeg 1 theelepel vanille en een snufje zout toe. Mix, en voeg dan ook de bloem gemengd met bakpoeder toe. Mix goed door.
    4. Voeg gesmolten boter toe en mix door. Voeg amandelmeel toe en blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.
    5. Schenk het beslag bovenop de peren in de bakvorm. Bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een in het midden van de cake gestoken prikker er schoon uitkomt.
    6. Haal de cake uit de oven, laat 10-15 minuten afkoelen in de vorm. Draai dan om op een bord, zodat de peren boven liggen. Bestuif lichtjes met speculaaskruiden of kaneel. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren