Romige tres leches cake

    Romige tres leches cake

    1keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een romige versie van de tres leches cake, gebakken op een bakplaat. Lekker veel om te delen dus! De naam tres leches betekent drie soorten melk, want in deze cake gaat zowel gecondenseerde melk, koffiemelk als kokosmelk. Perfect voor een verjaardag. Zorg ervoor dat de cake genoeg tijd krijgt om de melk te laten intrekken en te koelen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 grote eieren, gesplitst
    • 200 gr kristalsuiker
    • 150 gr bloem
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk met suiker
    • 170 ml geëvaporeerde melk (koffiemelk)
    • 120 ml kokosmelk
    • 1 eetlepel bruine rum
    • 350 ml slagroom
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 110 gr geraspte kokos (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een 33x23 cm bakplaat met opstaande rand in.
    2. Klop de eiwitten in een schone kom helemaal stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met de kristalsuiker tot een lichtgekleurd en romig geheel. Schep voorzichtig een derde van de eiwitten in het eigeelmengsel om er wat lucht in te krijgen en schep dan de rest er voorzichtig door, maar meng niet te lang door. Voeg de bloem door een zeef toe en schep voorzichtig door, tot de bloem goed is gemengd. Schenk het beslag in de ingevette bakplaat.
    3. Bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake goudbruin en stevig is.
    4. Meng ondertussen de drie soorten melk en de rum door elkaar.
    5. Haal de cake uit de oven en prik er een heleboel gaatjes in met een sateprikker. Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Haal de cake niet uit de vorm.
    6. Schenk zodra de cake iets is afgekoeld het melkmengsel gelijkmatig over de cake en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie en zet 4 uur of een nacht in de koelkast om te koelen.
    7. Klop de slagroom met poedersuiker stijf en meng de kokos erdoor. Verspreid over de gekoelde cake vlak voor serveren en snij dan aan, of schep de slagroom op elk stukje cake na het in stukjes snijden.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren