Cake met sinaasappelmarmelade

    Cake met sinaasappelmarmelade

    1keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke sinaasappelcake, vol met de smaak van sinaasappels. Als je dol bent op marmelade, moet je zeker deze cake eens proberen! De cake smaakt nog beter als je zelfgemaakte marmelade gebruikt. Zie de voetnoot voor een recept.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de cake
    • 175 gr boter, zacht
    • 175 gr kristalsuiker
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 120 gr grove marmelade
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 225 gr zelfrijzend bakmeel
    • 60 gr gemalen amandelen
    • voor het glazuur
    • 2 tot 3 eetlepels marmelade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm (23x13x7 cm) in en bestuif met bloem, of bekleed met bakpapier.
    2. Klop de zachte boter met de kristalsuiker met een elektrische mixer. Klop de eieren, 120 gr marmelade en sinaasappelschil erdoor. Schep met een grote lepel bloem, bakpoeder en gemalen amandelen erdoor, tot de bloem er goed doorheen gemengd is.
    3. Schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake 40-45 minuten tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen.
    4. Verwarm 2 tot 3 eetlepels marmelade in een pan met anti-aanbaklaag. Lepel dit dan over de nog warme cake. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

    Marmelade recept

    Ik heb dit recept voor marmelade van Sevilla- en bloedsinaasappels gebruikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren