Engels ontbijt

    Engels ontbijt

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor het traditionele Engelse ontbijt oftewel "English breakfast". Een vullend ontbijt en een goeie start voor de dag.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2 varkensworstjes
    • 1 tomaat
    • 2 eetlepels boter
    • 2 plakjes spek
    • 2 röstirondjes
    • 110 gr champignons
    • 1 blikje (220 gr) witte bonen in tomatensaus
    • 1 groot ei
    • 2 sneetjes wit- of bruinbrood
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 takje peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Braad de worstjes aan in een pan op middelhoog vuur. Bak 5 minuten en leg dan in een ovenschaal.
    3. Zet de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Snij een kruis in de bovenkant van de tomaat en zet de tomaat (met het kruis boven) bij de worstjes in de ovenschaal.
    5. Bak de worstjes en tomaat nog eens 10 minuten. Doe de oven dan uit, maar haal de ovenschaal er nog niet uit.
    6. Smelt ondertussen in dezelfde koekenpan waar je de worstjes in hebt gebakken een eetlepel boter en bak hierin het spek, de röstirondjes en de champignons op hoog vuur in ongeveer 7 minuten, tot de champignons zacht zijn, het spek knapperig wordt en de rösti goudbruin is. Zet in de oven om warm te houden.
    7. Verwarm de bonen in een steelpannetje op middelhoog vuur en roer regelmatig door.
    8. Bak als laatste het ei met een hele eidooier (spiegelei) gaar en rooster het brood. Gebruik de resterende boter om het brood mee te besmeren.
    9. Pak een warm bord en leg hierop de worstjes, röstirondjes, spek, bonen, tomaat, champignons, ei en toast. Breng op smaak met zout en peper, garneer met peterselie en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren