Boekweitpannenkoekjes met spek

    Boekweitpannenkoekjes met spek

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze stevige pannenkoekjes worden gemaakt van boekweitmeel en kun je op allerlei momenten van de dag serveren. Ook erg lekker als brunch. Je kunt dit recept bij uitstek heel goed een dag vantevoren maken, want het beslag moet minstens een paar uur rusten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr boekweitmeel
    • 1 theelepel zout
    • 250 ml koude koffie of karnemelk
    • 125 ml melk
    • 2 eieren
    • 150 gr plakjes spek
    • plantaardige olie om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng meel en zout in een kom. Voeg geleidelijk koffie, melk en eieren al roerend toe, en mix tot een glad beslag. Laat 4-6 uur op kamertemperatuur staan.
    2. Leg de plakjes spek in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet het spekvet kommetje, maar laat een beetje achter in de pan.
    3. Roer het beslag goed door. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel wat spek over drie plekken in de pan en schep dan een lepel beslag over elk deel om drie pannenkoekjes te bakken. Bak ze bruin, draai om en laat aan de andere kant ook bruin worden. Haal ze uit de pan en hou ze warm. Doe nog wat spekvet (of plantaardige olie) in de pan en bak nogmaals drie pannenkoeken en herhaal deze stappen tot het beslag op is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren