Barmbrack

    Barmbrack

    17keer bewaard
    1uur55min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke Ierse fruitcake is het lekkerst als hij in dikke plakken wordt geserveerd met een klontje boter.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 425 ml gewone thee, afgekoeld
    • 225 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 175 gr rozijnen
    • 50 gr citruskonfijt, fijngesneden
    • 150 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 ei, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Thee, suiker, rozijnen en konfijt in een kom vermengen, afdekken en een nacht laten intrekken.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ronde cakevorm van 20 cm invetten en met bloem bestrooien.
    3. Bloem bij het fruitmengsel zeven, ei toevoegen en goed vermengen.
    4. Het beslag in de cakevorm schenken en 1 uur en 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden. 5 minuten in de bakvorm laten afkoelen en vervolgens uit de bakvorm op een rooster volledig laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren