Rode bietensalade met gember

    Rode bietensalade met gember

    Voeg toe aan favorieten!
    2dagen1uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade is het lekkerst als de smaken 2 dagen hebben kunnen intrekken. Je kunt het pittiger maken door meer mierikswortel toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rode bieten
    • snufje zout
    • 1 eetlepels karwij
    • 1 stukje verse gember
    • 1 theelepel mierikswortel, meer of minder naar smaak
    • 4 eetlepels rode wijnazijn
    • 50 gr suiker
    • 2 kruidnagels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 2dagen in de koelkast  ›  Klaar in:2dagen1uur10min 

    1. Schrob de bieten schoon en kook ze 1 uur met schil in een kleine pan met water, zout en karwij.
    2. Schil ondertussen de gember en snij fijn. Meng met de mierikswortel, azijn, suiker en kruidnagel.
    3. Laat de bietjes even afkoelen en schil ze dan. Snijd in dikke plakken. Doe de bieten als ze nog warm zijn in een tupperware bakje en giet de dressing erbij. Doe de deksel erop en laat 2 dagen in de koelkast staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren