Oma's makkelijke cake met hagelslag

    Oma's makkelijke cake met hagelslag

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Mijn oma maakte deze cake altijd. Lekker met een chocoladesmaakje, maar toch niet te vet. Heerlijk voor bij de koffie of thee.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 250 gr boter
    • 150 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 4 eieren
    • 1 eetlepel rum of amaretto
    • snufje zout
    • 200 gr bloem
    • 50 gr maizena
    • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
    • 100 gr gemalen amandelen
    • 75 gr hagelslag

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 160-175°C en vet een cakevorm in.
    2. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en eieren luchtig. Voeg de rum (of amaretto) en zout toe. Meng in een andere kom via een zeef de bloem, maizena en bakpoeder. Roer het meelmengsel door het boter/eiermengsel. Roer tot slot het amandelmeel en de hagelslag erdoor.
    3. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm en bak 60 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit, maar laat de cake er nog 10 minuten in staan. Haal de cake dan voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren