Ingrids kruimeltaart

    Ingrids kruimeltaart

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept stamt nog uit de tijd van de huishoudschool in de jaren 50 en is nog steeds een succes. Ik gebruik fruit dat in het seizoen is. Appel, peer (kort gebakken met een beetje kaneel), pruimen, kersen, rabarber, blauwe bessen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 ei
    • 500 gr bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • 750 gr fruit naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Klop de boter romig en voeg geleidelijk suiker, vanillesuiker en ei toe.
    3. Meng de bloem met bakpoeder en meng dan 2/3 daarvan door het botermengsel. Strooi dan de rest van het meel erbovenop en kneed met je handen erdoor tot je een kruimelig mengsel krijgt.
    4. Doe de helft van het deeg op de bodem van een springvorm van 26 cm. Druk het deeg goed aan. Leg het fruit er zo op, dat een rand van 1 cm vrij blijft.
    5. Het kruimeldeeg over de vulling verdelen.
    6. Bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren