Cottage pie

    Cottage pie

    6keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Cottage pie is een ovenschotel met aardappelpuree, gehakt en doperwten. Simpel, maar zo ontzettend lekker! Dit is nou echt wat in het Engels 'comfort food' wordt genoemd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 grote aardappels, in kwarten
    • 6 eetlepels boter
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 450 gr mager rundergehakt
    • 1 eetlepel Provencaalse kruiden
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 225 gr doperwten (uit de diepvries)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde ovenschaal van ongeveer 23 cm doorsnee in.
    2. Doe de aardappels in een pan met ruim water met een beetje zout en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur midden-laag, doe de deksel erop en laat 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappels gaar zijn. Giet af en pureer dan met 2 eetlepels boter en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe, de provencaalse kruiden en nootmuskaat. Bak tot het gehakt rul en bruin in, in ongeveer 10 minuten. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal. Bedek met doperwten. Verdeel de aardappelpuree over de doperwten. Verdeel de overgebleven boter in blokjes over de bovenkant.
    4. Zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de ovenschotel helemaal heet is en begint te bubbelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren