Erwtensoep met worstjes

    Erwtensoep met worstjes

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze erwtensoep smaakt net als alle stevige soepen de volgende dag opgewarmd nog lekkerder. Er zitten in stukjes gesneden Frankfurter worstjes in. Vegetariërs kunnen de worstjes natuurlijk weglaten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 1 prei, fijngesneden
    • 750 gr verse of diepvries doperwten
    • 200 gr vastkokende aardappelen
    • ½ theelepel marjolein
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 1,5 liter runder- of groentebouillon
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 6 eetlepels crème fraîche
    • 8 Frankfurters, in plakjes
    • scheutje wittewijnazijn
    • 1 eetlepel gehakte verse kervel (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een grote soeppan en bak daarin de prei aan. Erwten, aardappel, marjolein, peterselie toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door en let goed op dat het niet aanbrandt, voeg indien nodig een beetje van de bouillon toe.
    2. Pureer de groenten met een blender of staafmixer en meng de bouillon erdoor. Breng op smaak met zout en breng weer aan de kook.
    3. Roer de crème fraîche erdoor en zet het vuur direct lager. De soep mag nu niet meer koken. Voeg de worstjes toe en warm alles nog even goed door. Breng met een scheutje witte wijnazijn op smaak. Serveer heet, met wat gehakte kervel erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren