Volkoren pompoenmuffins

    Volkoren pompoenmuffins

    2keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een gezondere variant van pompoencake, door het gebruik van volkorenmeel, pompoenpuree en honing als zoetstof. De rozijnen en walnoten geven deze muffins nog meer smaak en bite.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 80 gr rozijnen
    • 180 gr volkorenmeel
    • 70 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel koekkruiden
    • 3/4 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 185 gr pompoenpuree
    • 120 ml plantaardige olie
    • 120 ml honing
    • 50 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een muffinbakblik van 12 vormpjes in of bedek ze met papieren vormpjes. Doe de rozijnen in een kommetje en bedek ze met heet water, Laat een paar minuten wellen.
    2. Meng in een grote kom volkorenmeel, bruine suiker, koekkruiden, bakpoeder, baksoda en zout samen. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren, pompoenpuree, olie en honing toe. Meng tot de droge ingrediënten net zijn opgenomen. Laat de rozijnen goed uitlekken en voeg ze samen met de walnoten toe aan het beslag. Schep in de muffinvormpjes, tot elk vormpje voor 2/3 vol is.
    3. Bak 18 minuten in de voorverwarmde oven, tot de muffins terugveren als je er zachtjes op drukt. Laat ze in de vorm afkoelen.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren