Pompoencake uit Maine

    Pompoencake uit Maine

    1keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept heb ik meegenomen uit Maine, Amerika en is een recept voor een smeuïge en kruidige pompoencake (pumpkin bread). De cake smaakt zelfs nog lekkerder de dag nadat het gebakken is! Een heerlijke cake voor de herfst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 cakes

    • 1 blikje (425 gr) pompoenpuree (zie voetnoot)
    • 4 eieren
    • 235 ml plantaardige olie
    • 160 ml water
    • 600 gr suiker
    • 440 gr bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/4 theelepel gemberpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet drie cakevormen/broodvormen van 18x8 cm in en bestrooi met bloem.
    2. Mix in een grote kom de pompoenpuree, eieren, olie, water en suiker tot een glad mengsel. Meng in een andere kom de bloem, baksoda, zout, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember samen. Roer de droge ingrediënten door het pompoenmengsel tot het net gemengd is. Verdeel over de drie vormen.
    3. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven. De cakes zijn klaar als een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met bijvoorbeelddit recept!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren