Sperziebonen met citroenpeper

    Sperziebonen met citroenpeper

    (353)
    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze sperziebonen zijn makkelijk om te maken, maar toch heerlijk bijzonder. Ze zijn een beetje pittig en knapperig door de amandelen. Een favoriet in mijn familie!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr verse sperziebonen, gedopt
    • 30 gr boter
    • 25 gr amandelschaafsel
    • citroenpeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de sperziebonen in een stoommandje boven 2,5 cm kokend water. Dek af en stoom tot ze beetgaar zijn, na ongeveer 10 minuten. Giet af.
    2. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de amandelen tot ze lichtbruin zijn. Bestrooi met citroenpeper. Meng de sperziebonen hier goed doorheen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (353)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren