Klassieke tiramisu

    Klassieke tiramisu

    60keer bewaard
    1uur


    800 personen hebben dit gemaakt

    Dit klassieke Italiaanse dessert wordt gemaakt van lange vingers en mascarpone. De tiramisu kan gemaakt worden in een glazen trifleschaal of een springvorm.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 eierdooiers
    • 250 gr suiker
    • 275 gr mascarpone
    • 400 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 4 pakken (175 gr) lange vingers
    • 5 eetlepels koffielikeur
    • Ter garnering
    • 1 theelepel cacaopoeder
    • 25 gr pure chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Eierdooiers en suiker in een kom op een pan met kokend water doen.
    2. Het vuur laag zetten en onder constant roeren ong. 10 minuten koken. Van het vuur halen en de dooiers tot dik en citroenkleurig opkloppen.
    3. Mascarpone door de eierdooiers kloppen.
    4. In een aparte kom de room tot stijve pieken kloppen. Voorzichtig door het dooiermengsel scheppen en apart zetten.
    5. De lange vingers halveren en de bodem en zijkanten van een grote glazen ovenschaal ermee bedekken. Insmeren met koffielikeur. 1/2 van de roomvulling over de lange vingers schenken, daarover de lagen lange vingers, koffielikeur en vulling herhalen en eindigen met een laag vulling.
    6. Ter garnering de tiramisu bestrooien met cacaopoeder en chocoladekrullen. Enkele uren of een nacht in de koelkast zetten.
    7. Voor de chocoladekrullen: schraap met een dunschiller langs de rand van een reep chocolade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    richardS
    van
    10

    Een goed recept om zelf tiramisu te maken. Ga ik met Kerst zeker weer maken! Ik heb een wat duurdere variant lange vingers gekocht, die zijn een beetje zachter dan die hele goedkope en nemen beter de likeur op. - 03 dec 2009

    van
    7

    dit is echt een toprecept! het staat nu in de koelkast klaar voor de kerst - 23 dec 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren