Klassieke tiramisu

    (2)

    Dit klassieke Italiaanse dessert wordt gemaakt van lange vingers en mascarpone. De tiramisu kan gemaakt worden in een glazen trifleschaal of een springvorm.


    801 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 eierdooiers
    • 250 gr suiker
    • 275 gr mascarpone
    • 400 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 4 pakken (175 gr) lange vingers
    • 5 eetlepels koffielikeur
    • Ter garnering
    • 1 theelepel cacaopoeder
    • 25 gr pure chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Eierdooiers en suiker in een kom op een pan met kokend water doen.
    2. Het vuur laag zetten en onder constant roeren ong. 10 minuten koken. Van het vuur halen en de dooiers tot dik en citroenkleurig opkloppen.
    3. Mascarpone door de eierdooiers kloppen.
    4. In een aparte kom de room tot stijve pieken kloppen. Voorzichtig door het dooiermengsel scheppen en apart zetten.
    5. De lange vingers halveren en de bodem en zijkanten van een grote glazen ovenschaal ermee bedekken. Insmeren met koffielikeur. 1/2 van de roomvulling over de lange vingers schenken, daarover de lagen lange vingers, koffielikeur en vulling herhalen en eindigen met een laag vulling.
    6. Ter garnering de tiramisu bestrooien met cacaopoeder en chocoladekrullen. Enkele uren of een nacht in de koelkast zetten.
    7. Voor de chocoladekrullen: schraap met een dunschiller langs de rand van een reep chocolade.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 12 collecties