Romige perentaart

    Romige perentaart

    2keer bewaard
    1uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Mijn kinderen vragen me heel vaak om deze perentaart te maken, het is hun lievelingstaart! Het recept is van mijn moeder die bekend stond om haar bakkwaliteiten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 portie deeg voor taartbodem
    • 2 peren, geschild, klokhuis eruit en door de helft
    • 200 gr suiker
    • 55 gr boter
    • 30 gr bloem
    • 1 eetlepel vanille extract
    • 2 eieren, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Druk het taartdeeg in de bodem en langs de randen van een taartvorm van 23 cm doorsnee. Leg de peerhelften in het midden, met de snijzijde onder en de punten naar het midden.
    3. Klop de boter en suiker samen in een middelgrote kom. Voeg een voor een de eieren toe, en blijf kloppen tot je een licht en luchtig mengsel hebt. Roer de bloem en vanille extract erdoor. Schenk over de peren en de taartbodem.
    4. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven, tot de peren zacht zijn en de custard stevig is in het midden. Laat helemaal afkoelen voor je 'em aansnijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren