De enige echte Italiaanse spaghetti carbonara

    De enige echte Italiaanse spaghetti carbonara

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Er zijn ontzettend veel recepten voor spaghetti carbonara, maar dit is een authentiek Italiaans recept uit Italië! Het kan niet traditioneler dan dit. Er zit geen room in, alleen eieren en er gaat Pecorino Romano in in plaats van Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr spaghetti
    • 150 gr spek, in blokjes
    • 3 eidooiers
    • 1 heel ei
    • 30 gr Pecorino Romano kaas, geraspt
    • zout, naar smaak
    • royaal versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. kook de pasta in ruim water met wat zout tot de pasta al dente is.
    2. Bak ondertussen het spek in een koekenpan zonder olie of boter en bak tot het knapperig is.
    3. Klop de 3 eidooiers en het hele ei los in een grote kom. Voeg de kaas, zout en wat zwarte peper toe; meng goed door met een garde. Roer als laatste de uitgebakken spekjes toe.
    4. Giet de spaghetti af in een vergiet en doe de pasta dan direct in de kom met de eieren en roer goed door.
    5. Serveer direct en bestrooi met wat extra geraspte kaas en zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren