Indiase boterkip uit de slowcooker

    Indiase boterkip uit de slowcooker

    28keer bewaard
    6uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete eten is Indiaas, en dit recept van mijn vriend is echt het einde! Ik denk dat ik nog nooit zo'n lekkere versie van murgh makhani heb gehad! Dit is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken, want je stopt het 'smorgens in de slowcooker en 'savonds kom je thuis in een huis dat heerlijk ruikt! Serveer met basmatirijst en naanbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 4 grote kipfilets
    • 1 ui, in blokjes
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 theelepels currypoeder
    • 1 eetlepel curry paste
    • 2 theelepels tandoori masala
    • 1 theelepel garam masala
    • 175 gr tomatenpuree
    • 15 groene kardemom peulen
    • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
    • 200 gr yoghurt (naturel)
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur30min 

    1. Verhit de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip, ui en knoflook toe. Roerbak tot de ui glazig is, ongeveer 10 minuten. Meng de currypoeder, curry paste, tandoori masala, garam masala en tomatenpuree erdoor en roer tot er geen klontjes tomatenpuree meer in zitten. Schenk in een slowcooker en roer de kardemom, kokosmelk en yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout.
    2. Zet de slowcooker 4-6 uur op de hoogste stand, of 6-8 uur op de laagste stand, tot de kip gaar is en de saus wat is ingekookt. Verwijder de kardemompeulen voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Griekse yoghurt gebruikt en kippedijen. Dit recept is een blijvertje! - 26 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren