Erwtensoep van Tom

    Erwtensoep van Tom

    4keer bewaard
    2uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn recept voor erwtensoep, met worst, spek en hamlappen. Voor dagen dat het snertweer is. Ik maak altijd een hele grote pan vol, zodat de hele familie ervan kan eten en we de volgende dag ook nog een lekkere portie hebben. Bovendien is erwtensoep een dag later misschien nog wel zo lekker!

    Tom Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 liter water
    • 8 runderbouillonblokjes
    • 350 ml runderfond
    • 1 tot 1,5 kilo hamlappen, in blokjes van 1,5 cm
    • 1 kilo spliterwten, goed afgespoeld
    • 1 blok (300 gr) spek (zuurkoolspek of gerookt ontbijtspek)
    • 150 gr knolselderij, in blokjes
    • 3 winterpenen, in plakjes
    • 2 zakken (totaal 1 kilo) voorgesneden soepgroenten
    • 2 XL rookworsten (Unox), in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Breng een pan met 4 liter water, 8 blokjes runderbouillon en de runderfond aan de kook. Voeg de blokjes hamlappen en het spek toe en laat een half uur koken.
    2. Voeg de afgespoelde spliterwten toe en laat meekoken. Veel blijven roeren. Als de soep (na ongeveer 3 kwartier) groenig wordt, en de erwten 'lobbig', haal dan het blok spek eruit en snij deze in reepjes. Hou apart. Voeg de wortel (winterpenen) en knolselderij nu toe aan de soep.
    3. Als de soep echt groen wordt, voeg je de soepgroenten, de worst en de reepjes apartgehouden spek toe. Nog eens een halfuur tot 3 kwartier door laten pruttelen tot de erwten niet meer korrelig (dus helemaal gaar) zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Ali
    van
    0

    Heerlijke erwtensoep!! - 20 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren