Torta Caprese - Italiaanse glutenvrije chocoladecake

    Torta Caprese - Italiaanse glutenvrije chocoladecake

    4keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Torta Caprese is een ronde chocoladecake zonder meel, uit de kustprovincie Capri. Het wordt gemaakt met gemalen amandelen in plaats van bloem. Amandelen zijn volop verkrijgbaar op het Italiaanse eiland Capri en vind je daarom terug in deze taart. Deze cake is gemakkelijk om te maken en heeft een heerlijke intense chocoladesmaak. Iedereen lust deze cake, maar hij is ook nog eens geschikt voor een glutenvrij dieet. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake van 22 cm doorsnee

    • 200 gr goede kwaliteit pure chocolade
    • 5 eieren, op kamertemperatuur
    • snufje zout
    • 180 gr kristalsuiker
    • 200 gr boter, in blokjes en op kamertemperatuur
    • 200 gr gemalen amandelen
    • 25 gr cacaopoeder
    • 1 theelepel bakpoeder
    • Poedersuiker, om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Zet apart.
    2. Verwarm de oven voor op 170C. Bedek een ronde cakevorm met bakpapier en zet opzij.
    3. Splits de eieren. Klop in een kom de boter en suiker romig. Klop de eidooiers er en voor een door, mix goed door na elke toevoeging.
    4. Meng de gemalen amandelen erdoor en schep dan door het boter-suikermengsel.
    5. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed door.
    6. Klop de eiwitten helemaal stijd met een snufje zout.
    7. Meng de cacaopoeder met het bakpoeder en voeg dan door een zeef toe aan het cakebeslag en schep er voorzichtig door. Schep als laatste de eiwitten door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en strijk glad.
    8. Bak 50-55 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Als na 30 minuten de bovenkant wat te droog wordt, bedek dan met aluminiumfolie en bak weer door.
    9. Zet de oven uit en laat de cake in de oven staan, met de deur open, om iets af te koelen. Zet de cake dan op een rooster. Zodra de cake op kamertemperatuur is, bestrooi dan met poedersuiker en serveer.

    Video

    Torta Caprese
    Torta Caprese

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren