Scaloppine al Marsala

    Scaloppine al Marsala

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kalfsvlees met Marsala, een klassiek Italiaans gerecht gemaakt met dungesneden kalfsvlees. Dit is een authentiek recept uit Sicilië, waar de beste Marsala vandaan komt. Serveer met brood om de saus mee op te dippen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr kalfsmedaillons
    • bloem om te bestrooien
    • 30 gr boter
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 120 ml Marsala wijn
    • 1 eetlepel maizena, opgelost in 125 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Sla de plakjes kalfsvlees tot een gelijke dikte van 5 mm. Dep droog met keukenpapier en bestrooi dan beide kanten met bloem.
    2. Smelt de boter met de olijfolie in een grote koekenpan. Zodra de boter schuimig is, voeg je het kalfsvlees toe en braad deze 3-4 minuten per kant. Bestrooi met zout.
    3. Haal het kalfsvlees uit de pan en hou warm. Schenk de Marsala n de pan en roer alle stukjes los van de bodem van de pan. Voeg de maizena opgelost in water toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper en laat dan sudderen tot de saus dikker is.
    4. Doe het kalfsvlees weer in de pan en warm nog 1 minuut door. Haal van het vuur en serveer de scaloppine met de Marsalasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren