Deeg voor empanada

  (1)
  45 minuten

  Dit is een simpel basisrecept voor deeg voor empanada's. Zodra de deegcirkels zijn gesneden, kun je ze in de vriezer bewaren in plastic diepvrieszakken of verpakt in plastic huishoudfolie.


  9 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 12 cirkels deeg voor empanada

  • 250 gr bloem, gezeefd
  • 50 gr margarine, gesmolten
  • 90 ml water
  • 1/2 theelepel zout

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:45min 

  1. Meng de gezeefde bloem met de gesmolten margarine in de keukenmachine en pulseer tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
  2. Verwarm het water in een kleine steelpan op middelhoog vuur en voeg het zout toe. Roer tot het helemaal is opgelost. Laat afkoelen en voeg dan langzaam toe aan het bloemmengsel en meng met de pulse-knop tot een zachte deegbal wordt gevormd, die loslaat van de wand van de keukenmachine. Voeg water toe (1 theelepel per keer) indien nodig. (De hoeveelheid water die je moet toevoegen hangt af van de vochtigheidsgraad, kamertemperatuur en zelfs van het merk bloem.) Wikkel het deeg stevig in huishoudfolie en leg minstens een half uur in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot een dikte van 5 mm. Snij dan met behulp van een grote theekop of bordje en een scherp mes rondjes uit het deeg van 11 cm doorsnee.
  4. Nu kun je de deegcirkels vullen en er empanada's van maken, of je kunt de deegcirkels gescheiden met plasticfolie inpakken en invriezen.

  Invriezen

  Als je de bevroren deegcirkels wilt gebruiken, laat ze dan 24 uur voor gebruik ontdooien.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)