Thaise rode kip curry

    Thaise rode kip curry

    11keer bewaard
    20min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snelle en makkelijke curry met kip, courgette, paprika en wortel en een verrukkelijke saus van kokosmelk en curry paste. Klaar in 20 minuten! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels olijfolie
    • 450 gr kipfilet, in reepjes
    • 1 eetlepel Thaise rode curry paste
    • 1 kleine courgette, in de lengte gehalveerd en in plakjes
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 1 middelgrote wortel, in plakjes
    • 1 rode ui, in kwarten en dan dun gesneden
    • 1 blikje (400 gr) light kokosmelk
    • 1 eetlepel maizena
    • 2 eetlepels gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kipreepjes toe; roerbak 3 minuten. Meng de curry paste, courgette, paprika, wortel en ui erdoor. Roerbak een paar minuten mee.
    2. Klop met een garde de kokosmelk en maizena samen, tot de maizena is opgelost. Voeg toe aan het kipmengsel, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 minuut sudderen, tot de saus dikker is. Roer vlak voor serveren de koriander erdoor.

    Video

    Thaise rode kip curry
    Thaise rode kip curry

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    rhedvr
    van
    0

    Gemaakt op za 23 jan 2016. Lekker gerecht, niet te pittig. - 03 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren