Italiaanse courgette frittata

    Italiaanse courgette frittata

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit klassieke recept voor Italiaanse frittata gebruikt zowel courgette als courgettebloemen, een perfect recept voor de (na)zomer. Zowel warm als op kamertemperatuur lekker, dus geschikt voor een buffet of picknick.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 middelgrote courgettes
    • 250 gr courgettebloemen
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 kleine witte ui, fijngesneden
    • 1 bosje verse peterselie
    • 6 eieren
    • 4 tot 5 muntblaadjes
    • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 eetlepel geraspte Pecorino Romano
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de courgette in lange dunne staafjes. Verwijder de stampers van de courgettebloemen. Hak de steeltjes van de peterselie en dan de blaadjes, en hou ze apart.
    2. Bak de ui in 2 eetlepels olie met de peterseliesteeltjes; voeg de courgette toe en een snufje zout. Doe zodra de courgette zacht is de courgettebloemen in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken op middellaag vuur. Haal de deksel eraf en laat nog een paar minuten bakken, om het vocht te laten verdampen.
    3. Klop de eieren met de Parmezaanse en Pecorino Romano kaas los, voeg munt en peterselieblaadjes toe en voeg dan ook he courgettemengsel uit de pan toe. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
    4. Verhit de resterende eetlepel olie in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij. Verspreid over de hele bodem en bak 2 minuten op hoog vuur. Prik er dan gaatjes in met een vork, zet het vuur lager en bak nog 5 minuten. Haal van het vuur, dek af met een deksel en laat 5 minuten staan, zodat de bovenkant stevig wordt. Draai dan de frittata om en bak nog eens 5 minuten op laag vuur.
    5. Laat een paar minuten staan en serveer de frittata warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren