De echte spaghetti alla puttanesca

    De echte spaghetti alla puttanesca

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een authentiek recept uit Napels, maar spaghetti alla puttanesca is populair in heel Italië en over de hele wereld en voor een goede reden. Het geheim is de eenvoudige maar zeer smakelijke saus met chilivlokken, tomaten, olijven en kappertjes. Vergeet niet wat kookvocht op te vangen voor de afwerking van het gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 teentje knoflook
    • snufje rode chilivlokken
    • 4 tot 5 middelgrote rijpe tomaten, in stukjes
    • 50 gr zwarte olijven, zonder pit en fijngehakt
    • 50 gr kappertjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 15 gr platte bladpeterselie, fijngehakt
    • 2 verse basilicumblaadjes, fijngehakt
    • 350 gr spaghetti

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bak de knoflook in een grote koekenpan in de olijfolie op middellaag vuur, tot het net goudgekleurd is. Gooi de knoflook weg, voeg dan de chilivlokken, tomaten, olijven en kappertjes toe aan de hete olie. Laat 5-6 minuten op medium vuur bakken. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Kook ondertussen de spaghetti in een grote pan met ruim gezouten water al dente. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
    3. Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de pan met de saus. Roer 2 minuten door op medium vuur en voeg wat kookvocht toe om de pasta vochtig te houden en niet droog. Serveer direct.

    Pasta koken

    Een paar tips om pasta te koken, zoals de Italianen doen: gebruik een ruime hoeveelheid water, ongeveer 1 liter per 100 gram pasta; voeg de pasta pas toe als het water kookt, roer, breng weer aan de kook en roer af en toe door. Kook 1 minuut korter dan op de verpakking staat; giet af en vang wat van het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de saus en laat nog eventjes doorkoken en gebruik wat van het kookvocht indien nodig. Serveer direct! En als laatste: spoel de pasta nooit af, dan raak je het zetmeel kwijt dat er voor zorgt dat de pasta zacht en 'vochtig' blijft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren