Trenette al pesto

    Trenette al pesto

    Voeg toe aan favorieten!
    26min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een athentiek Italiaans recept uit Ligurië, waar de beste pesto vandaan komt. Het wordt traditioneel bereid met trenette pasta, een pastasoort die lijkt op linguine of tagliatelle. Een klassiek en simpel gerecht, hier bereid met sperziebonen en aardappel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr aardappel
    • 350 gr trenette pasta (of linguine of tagliatelle)
    • 180 gr sperziebonen
    • zout, naar smaak
    • 2 eetlepels pesto

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 11min  ›  Klaar in:26min 

    1. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van 5x2 cm. Kook ze 8-12 minuten in ruim kokend water tot ze gaar zijn.
    2. Kook de pasta in gezouten water samen met de sperziebonen tot ze al dente zijn.
    3. Giet de pasta en bonen af en doe in een kom. Bewaar 1 soeplepel kookvocht.
    4. Voeg de pesto en gekookte aardappel toe aan de kom, samen met wat van het kookvocht. Roer, meng en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren