Pompoenkoekjes met glazuur

    Pompoenkoekjes met glazuur

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke gekruide koekjes met een glazuurlaagje, die zowel kinderen als volwassenen heerlijk vinden!

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 310 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel zout
    • 115 gr boter
    • 300 gr suiker
    • 245 gr pompoenpuree (uit blik)
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille extract
    • 240 gr poedersuiker
    • 45 ml (3 eetlepels) melk
    • 15 gr (1 eetlepel) gesmolten boter
    • 1 theelepel vanille exract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout.
    2. Mix in een middelgrote kom de boter en suiker. Voeg pompoenpuree, ei en 1 theelepel vanille extract toe en klop het mengsel romig. Meng de droge ingrediënten erdoor. Schep lepels van het deeg op een bakplaat en druk ze iets plat.
    3. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes helemaal afkoelen en bedruip dan met en vork het glazuur erover.
    4. Voor het glazuur: meng poederuiker, melk, 1 eetlepel gesmolten boter en 1 theelepel vanille extract. Voeg eventueel wat extra melk toe, tot je de juiste consistentie hebt.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren