Pompoenkoekjes met glazuur

    Pompoenkoekjes met glazuur

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke gekruide koekjes met een glazuurlaagje, die zowel kinderen als volwassenen heerlijk vinden!

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 310 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel zout
    • 115 gr boter
    • 300 gr suiker
    • 245 gr pompoenpuree (uit blik)
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille extract
    • 240 gr poedersuiker
    • 45 ml (3 eetlepels) melk
    • 15 gr (1 eetlepel) gesmolten boter
    • 1 theelepel vanille exract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout.
    2. Mix in een middelgrote kom de boter en suiker. Voeg pompoenpuree, ei en 1 theelepel vanille extract toe en klop het mengsel romig. Meng de droge ingrediënten erdoor. Schep lepels van het deeg op een bakplaat en druk ze iets plat.
    3. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes helemaal afkoelen en bedruip dan met en vork het glazuur erover.
    4. Voor het glazuur: meng poederuiker, melk, 1 eetlepel gesmolten boter en 1 theelepel vanille extract. Voeg eventueel wat extra melk toe, tot je de juiste consistentie hebt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren