Hummus (dip van kikkererwten)

    Hummus (dip van kikkererwten)

    2keer bewaard
    10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Hummus is een gerecht van gepureerde kikkererwten en komt van oorsprong uit het Midden-Oosten. Serveer deze dip met pitabrood en verschillende groenten. Dit recept heb ik van een restaurant gekregen.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 480 gr kikkererwten (uit blik)
    • 80 ml tahin (sesampasta)
    • 60 ml citroensap
    • 1 theelepel zout
    • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
    • 1 eetlepel olijfolie
    • snufje paprikapoeder
    • 1 theelepel fijngesneden verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Doe de kikkererwten, tahin, citroensap, zout en knoflook in een blender of keukenmachine. Pureer tot een glad geheel. Schep in een serveerschaal.
    2. Besprenkel de hummus met olijfolie en bestrooi met paprika en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren