Zalm met spinazie in bladerdeeg

    Zalm met spinazie in bladerdeeg

    1keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Zalm, spinazie en pesto verpakt in bladerdeeg en in de oven gebakken. Een makkelijk gerecht om klaar te maken, maar het resultaat is erg indrukwekkend. Lekker met salade, aardappels of rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 bladerdeegpakketjes

    • 2 zalmfilets, zonder vel en graat (350 gr per stuk)
    • kruidenzout, naar smaak
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel uienpoeder
    • 500 gr (2 grote vellen) bladerdeeg, ontdooid
    • 5 eetlepels pesto
    • 175 gr spinazieblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Bestrooi de zalmfilets met zout, knoflookpoeder en uienpoeder. Verdeel de helft van de spinazie over de twee vellen bladerdeeg, maak er een bultje van in het midden. Leg een zalmfilet bovenop de spinazie. Besmeer de zalm met pesto en bedek met de resterende spinazie. Maak de randjes van het deeg vochtig met water en vouw ze naar het midden. druk de randjes goed dicht.
    3. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin is en de zalm helemaal gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren