Pompoentaart met ahornsiroop

    Pompoentaart met ahornsiroop

    1keer bewaard
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze pompoentaart is waarschijnlijk de lekkerste die je ooit geproefd hebt. Pure ahornsiroop (maple syrup) is het geheim. Het geeft de taart een diepere smaak die niet goed beschreven kan worden. Lekker als dessert met slagroom en een bolletje ijs, of bij de koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kleine biologische pompoen
    • 165 gr bruine basterdsuiker
    • 1¼ theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
    • ⅛ theelepel pimentpoeder
    • ½ theelepel zout
    • 160 ml pure ahornsiroop
    • 300 ml slagroom
    • 1 theelepel bloem
    • 3 eieren
    • 1 (23cm) ongebakken taartbodem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°.
    2. Snij de pompoen in stukjes en verwijder de zaadjes. Leg op een grote bakplaat en dek af met aluminiumfolie. Bak 1 uur of tot de pompoen zacht is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet de oventemperatuur op 180°C.
    3. Schraap de pompoen uit in een keukenmachine en pureer tot het glad is. Weeg 375 gr pompoenpuree af. Meng dit met bruine suiker, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel, piment en zout. Roer de ahornsiroop, slagroom en bloem erdoor. Mix de eieren er een voor een door. Schenk de vulling in een ongebakken taartbodem.
    4. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven tot de vulling stevig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren