Aardappelpuree met mascarpone

    Aardappelpuree met mascarpone

    1keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke aardappelpuree, vol van smaak en lekker romig. Perfect voor bijzondere gelegenheden, zoals Kerst!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kilo aardappels, geschild en gehalveerd
    • 110 gr mascarpone kaas, op kamertemperatuur
    • 1 eidooier
    • 180 ml melk
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • een snufje cayennepeper, of naar smaak
    • 225 gr boter, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de aardappels in een pan met ruim water en wat zout, breng aan de kook en zet het vuur dan middellaag. Kook ze in 15 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
    2. Verwarm de oven voor op 220 C.
    3. Klop de mascarpone kaas met een garde tot het glad is. Roer eidooier en melk door de kaas en klop met een garde tot het een glad mengsel is. Breng op smaak met zout, zwarte peper en cayennepeper.
    4. Doe de aardappels in een grote kom, voeg boter toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer de boter door de aardappels tot je een luchtige puree hebt, een paar klontjes is niet erg. Klop het mascarponemengsel erdoor.
    5. Verspreid het aardappelmengsel in een ovenschaal van ongeveer 23x33 cm. Strijk de puree glad en gebruik de punt van een spatel om licht in de puree te drukken en op te tillen om zo kleine piekjes te vormen.
    6. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de aardappelpuree goed heet is en de bovenkant goudbruin is.

    Meer van Chef John

    Bekijk dit recept van Chef John op zijn kanaal foodwishes op YouTube.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren