Varkensmedaillons met spek

    Varkensmedaillons met spek

    4keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Varkenshaas omwikkeld met spek en in medaillons gesneden. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 plakjes spek
    • 1 eetlepels knoflookpoeder
    • 1 theelepel kruidenzout
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 900 gr varkenshaas
    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Bak het spek op middelhoog vuur in 6-7 minuten lichtbruin, maar nog flexibel. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwijder het vet uit de pan. Meng knoflookpoeder, kruidenzout, basilicum en oregano in een klein kommetje en zet apart.
    3. Wikkel de varkenshaas in met het spek en zet ze vast met 1 tot 2 cocktailprikkers per plakje. Snij de varkenshaas tussen elk plakje spek in door, zodat je medaillons krijgt. Dip elke kant van de medaillons in de kruidenmix. Smelt boter en olie samen in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak elke medaillon 4 minuten aan elke kant.
    4. Zet de koekenpan in de voorverwarmde oven en bak tot het varkensvlees niet langer roze is van binnen, na ongeveer 17-20 minuten. Een vleesthermometer in het midden van het vlees gestoken moet 63 graden C aanwijzen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren