Makkelijk empanada deeg

    Makkelijk empanada deeg

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijk, maar traditioneel recept voor empanada deeg en wordt gemaakt in de keukenmachine. Dit recept is voor bijna alle recepten voor empanadas te gebruiken. Je kunt het deeg vantevoren maken en in cirkels invriezen voor later gebruik.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 cirkels deeg voor empanada

    • 210 ml water
    • 2 theelepels zout
    • 840 gr bloem, gezeefd
    • 2 eieren
    • 350 gr boter of margarine, koud en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm het water en 1 theelepel zout 1 minuut in de magnetron. Roer goed door tot het zout is opgelost.
    2. Meng gezeefde bloem, 1 theelepel zout, eieren, blokjes boter in een keukenmachine en meng met de pulseerknop tot je een mengsel krijgt dat op broodkruimels lijkt.
    3. Voeg het zoute water langzaam toe aan het mengsel en pulseer tot een zachte deegbal is gevormd en makkelijk van de kanten loslaat. Wikkel stevig in plastic huishoudfolie en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
    4. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het voorzichtig op een bebloemd oppervlak. Deel het deeg in tweeën en rol elke portie uit tot een dikte van 2 mm.
    5. Snij cirkels van 10 cm doorsnee uit het deeg. Gebruik het deeg voor je favoriete empanada recept.

    Invriezen

    Vries de deegcirkels in na de laatste stap, en leg vetvrij papier tussen elke deegcirkel. Wikkel dan in plastic huishoudfolie, daarna nog in aluminiumfolie en vries in. Maximaal 3 maanden houdbaar in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren