Empanadas met kip en lente-ui

    Empanadas met kip en lente-ui

    3keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze bijzondere, maar toch zo makkelijk te maken empanada met kip is echt heerlijk. Als je ze alleen voor volwassenen maakt, voeg ik vaak wat witte wijn aan de kip toe voor extra smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 bosje lente-ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 500 gr kipfilet, in kleine blokjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 12 empanada deegcirkels
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek twee bakplaten met aluminiumfolie en vet in of bespuit met bakspray.
    2. Smelt 1 eetlepel boter in een middelgrote koekenpan. Roerbak de lente-ui en knoflook 5 minuten. Voeg de kip toe en roerbak tot de kip gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
    3. Leg de deegcirkels ondertussen op een glad werkoppervlak en maak de randjes iets vochtig met warm water. Schep een grote lepel vol van de vulling in het midden van elke deegcirkel en vouw dan dubbel en druk de randjes samen met een vork. Leg de empanadas op de bakplaten en bestrijk met losgeklopt ei.
    4. Bak 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren