Pittige rundvlees empanadas

    Pittige rundvlees empanadas

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze traditionele Argentijnse empanadas komen uit de noordelijke regio. Hoewel rundvlees empanadas gewoonlijk gemaakt worden met gehakt, wordt er in deze versie kalfsschouder gebruikt, wat ze extra sappig en smaakvol maakt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 empanadas

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 lente-ui, fijngehakt
    • 2 grote uien, fijngehakt
    • 2 middelgrote rode paprika's, in kleine blokjes
    • 500 gr kalfsschouder, in blokjes
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • zout, naar smaak
    • 1 theelepel rode chilivlokken
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 2 hardgekookte eieren, kleingesneden
    • 24 empanada deegcirkels
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek twee bakplaten met aluminiumfolie en vet ze in met zonnebloemolie.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op medium vuur. Bak de lente-ui, uien en rode paprika tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Haal uit de pan en zet opzij. Bak nu in dezelfde pan de blokjes kalfsschouder rondom bruin aan. Roer de uien en paprika erdoor en breng op smaak met komijn, zout, rode chilivlokken en cayennepeper. Meng goed door, laat nog 2 minuten bakken en haal dan van het vuur. Voeg de kleingesneden hardgekookte eieren erdoor en laat 10 minuten afkoelen.
    3. Leg de deegcirkels op een plat werkoppervlak. Bestrijk de randjes met warm water. Schep 1 volle eetlepel van de vulling in het midden van een deegcirkel en vouw dubbel en druk de randjes dicht met een vork.
    4. Leg de empanadas op de bakplaat. Bestrijk met losgeklopt ei.
    5. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren