Kokostaart met dulce de leche

    Kokostaart met dulce de leche

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een goddelijke combinatie van dulce de leche en kokos in deze overheerlijke taart. Het blijft niet bij 1 sukje...

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor het deeg
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 200 gr boter, in blokjes en op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • 4 eetlepels dulce de leche
    • Voor de vulling
    • 400 gr kristalsuiker
    • 150 gr geraspte kokos
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 theelepel kokos extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 15min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur10min 

      Voor het deeg:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in en bestuif met bloem.
    2. Meng bloem, boter en eieren in de keukenmachine. Pulseer meerdere maken tot je een zachte deegbal hebt die makkelijk van de randen loslaat. Wikkel stevig in plasticfolie en leg 15 minuten in de koelkast.
    3. Neem stukjes deeg, druk het plat met je handen en bedek hier de bodem en zijkanten van de springvorm mee. Besmeer de bodem met een dun laagje dulce de leche.
    4. Voor de vulling:

    5. Meng suiker, kokos, eieren, vanille en kokos extract in een kom. Meng met een houten pollepel of met je handen tot het op broodkruimels lijkt. Verdeel gelijkmatig over de dulce de leche op de bodem.
    6. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat even afkoelen voor je de springvorm verwijdert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren