Chocoladetaart met walnoten en dulce de leche

    Chocoladetaart met walnoten en dulce de leche

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze decadente taart combineert drie van mijn favoriete smaken: dulce de leche, chocola en walnoten. Serveer gekoeld, en je kunt het nog beter snijden als je de taart 30 minuten tot een uur vantevoren in de vriezer zet. Heerlijk met een beetje slagroom of roomijs.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr chocoladekoekjes
    • 150 gr boter, gesmolten
    • 100 gr pure chocolade, grof gehakt
    • 100 ml slagroom
    • 400 gr dulce de leche
    • 50 gr walnoten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in.
    2. Doe de koekjes in de keukenmachine en verkruimel ze. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Druk het mengsel over de bodem en zijkanten van de springvorm.
    3. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven tot hij stevig aanvoelt. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
    4. Bereid ondertussen de ganache toe. Doe de stukjes chocola in een kom. Verwarm de slagroom in een steelpan op medium vuur. Zodra het begint te koken, haal je de pan van het vuur en schenk de room over de chocola. Laat 3 minuten staan en mix dan stevig door met een lepel tot het glanzend, glad en klontjesvrij is.
    5. Verdeel de dulce de leche over de bodem van de taart en bedek dan met ganache, als het nog warm is. Bestrooi met gehakte walnoten en zet minstens 1 uur in de koelkast. Zet dan minstens 30 minuten tot een uur in de vriezer voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren