Makkelijke quiche met mais

    Makkelijke quiche met mais

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze quiche is supermakkelijk en wordt gemaakt van mais en queso fresco. Als je geen queso fresco kaas kunt vinden, kun je ook gerust feta, geitenkaas of ricotta gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 vel deeg voor hartige taart
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 blikje (200 gr) mais, uitgelekt
    • zout en peper, naar smaak
    • 200 gr queso fresco, verkruimeld
    • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 4 eieren
    • 240 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm of quichevorm in en bestuif met bloem. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en leg het deeg in de taartvorm. Snij overtollig deeg langs de randen weg en druk de randjes samen.
    2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op medium vuur. Voeg de uien toe en roerbak 3-5 minuten. Voeg de mais toe en breng op smaak met zout en peper en bak nog 3 minuten door. Doe in een kom en roer daar de queso fresco en de Parmezaanse kaas door.
    3. Klop in een andere kom de eieren met de slagroom samen. Voeg dit toe aan het ui-kaasmengsel en meng goed door. Schenk over de bodem in de taartvorm.
    4. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot het midden stevig is. Haal uit de oben en laat 10 minuten staan voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren