Caprese empanadas

    Caprese empanadas

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ben je dol op Caprese salade? Dan moet je deze empanadas eens proberen! Ze zijn gevuld met mozzarella, tomaat en basilicum. Supermakkelijk, snel en gemaakt met basisingrediënten. Een vegetarische empanada.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 empanadas

    • 24 kerstomaatjes, gehalveerd
    • 350 gr verse mozzarella, in blokjes
    • 1 bosje verse basilicum, gehakt
    • zout en peper, naar smaak
    • 12 empanada deegcirkels
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet twee bakplaten in.
    2. Meng tomaatjes, mozzarella en basilicum in een kom. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door.
    3. Leg de deegcirkels op een plat werkoppervlak en bestrijk de randjes met warm water. Schep 1 volle eetlepel vulling in het midden en vouw het deeg eroverheen, druk de randjes aan met een vork. Leg de empanadas op de bakplaten en bestrijk met losgeklopt ei.
    4. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de empanadas goudbruin zijn. Haal uit de oven en serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren