Verse pompoenravioli

    Verse pompoenravioli

    2keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze zelfgemaakte ravioli gevuld met flespompoen en Parmezaanse kaas zijn het perfecte gerecht voor de herfst! Maak het deeg volgens mijn niet te mislukken recept en je hebt gegarandeerd succes! Bekijk ook de video van dit recept.

    alemarsi Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 flespompoen (1,2 kilo)
    • 1 theelepel extra vergine olijfolie
    • 2 takjes verse rozemarijn, blaadjes fijngesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • 150 gr Parmezaanse kaas
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 900 gr vers pastadeeg (zie voetnoot)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

      Maak de vulling

    1. Verwarm de oven voor op 250°C.
    2. Snij de flespompoen door de lengte doormidden en schep de zaadjes eruit. Bestrijk met olie en bestrooi met zout, peper en de helft van de fijngesneden rozemarijn. Leg op een bakplaat met de snijzijde boven.
    3. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven, tot de pompoen gebruind is en makkelijk in te prikken is met een mes. Haal uit de oven en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
    4. Schep met een lepel het vruchtvlees van de pompoen in een grote kom. Voeg geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper, resterende rozemarijn en nootmuskaat toe. Meng goed door en zet apart.
    5. Rol het deeg uit

    6. Snij het deeg in 6 gelijke delen. Neem 1 deel en wikkel de rest in plasticfolie. Druk het deeg plat tussen je palmen en haal het deeg dan door het dikste gedeelte (de grootste stand) van de pastamachine. Bestrooi met bloem, vouw dubbel in de lengte en haal nog eens door de machine. Herhaal dit 3 tot 4 keer - steeds weer bestrooien met bloem, dubbelvouwen en door de dikste stand van de pastamachine - tot het deeg glad van textuur is, gelijk van dikte en grootte en niet langer plakkerig.
    7. Zet de pastamachine op de middelste stand en haal elke lap deeg er een keer door. Zet de machine dan op de een-na-dunste stand en haal hier het deeg ook eenmaal door. Snij elke lap horizontaal door midden, zodat je 12 lappen deeg krijgt.
    8. Haal nu elke lap door de dunste stand van de pastamachine. Je krijgt hele dunne lange lappen. Pak er twee en snij deze in even grote rechthoeken.
    9. Herhaal dit met de resterende 10 lapjes deeg en dan met de resterende 5 porties deeg.
    10. Vul de ravioli

    11. Schep een paar theelepels vulling op 1 lap deeg, steeds met ongeveer 2-3 cm ruimte ertussen. Vorm de bergjes met je vingers tot balletjes. Bestrijk de randjes en tussen de vulling in met water. Leg een tweede lap er bovenop en druk dan voorzichtig alle lucht er tussenuit en druk aan zodra het deeg op elkaar plakt rond de vulling.
    12. Snij rondjes uit het deeg rond de vulling met een ronde deegsteker of glas, of gebruik een raviolisteker voor vierkante vormpjes.
    13. Leg de ravioli op ene met bloem bestrooid bord of snijplank en herhaal met de rest van het deeg. Laat de ravioli 30 minuten rusten voordat je ze gaat koken.
    14. Kook de ravioli

    15. Kook de ravioli in ruim kokend water met zout in ongeveer 3 minuten gaar, tot de ravioli aan de oppervlakte komt drijven. Haal met een schuimspaan uit het water en serveer dan direct met je favoriete saus.

    Pastadeeg

    Verdubbel de ingrediënten van dit recept voor Italiaans zelfgemaakt pastadeeg om de 900 gr pastadeeg te krijgen die je nodig hebt in dit recept. Voor een rood/oranje gekleurde pasta voeg je 1 tot 2 eetlepels tomatenpuree toe aan de ingrediënten.

    Video

    Verse pompoenravioli
    Verse pompoenravioli

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren