Thaise soep met tofu en wilde rijst

    Thaise soep met tofu en wilde rijst

    2keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept voor romige Thaise soep met tofu en wilde rijst. Door gebruik van kokosmelk ook nog eens veganistich. Het recept is geschikt voor een glutenvrij dieet.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr wilde rijst
    • 60 ml sojasaus
    • 1 eetlepel agavesiroop
    • 1 theelepel sesamolie
    • 1 pakje extra stevige tofu, in blokjes
    • 2 theelepels kokosolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 wortels, in schijfjes
    • 1 bosje lente-ui, fijngehakt
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • stukje van 2,5 cm verse gember, geschild en fijngesneden
    • 1 stengel citroengras
    • 1/2 theelepel rode chilivlokken
    • 700 ml groentebouillon
    • 1 theelepel vissaus
    • 1 blikje kokosmelk
    • zout en peper, naar smaak
    • 1/2 limoen, schil geraspt en uitgeperst
    • handvol koriander, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en zet apart.
    2. Meng sojasaus, agavesiroop en sesamolie in een kom en voeg de tofu toe. Roer om zodat alle tofu is bedekt met het mengsel.
    3. Verhit 1 theelepel kokosolie in een braadpan of grote soeppan op medium vuur. Voeg de tofu toe en bak aan alle kanten bruin aan, in ongeveer 15 minuten. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
    4. Verhit de andere theelepel kokosolie in dezelfde pan. Bak hierin de wortel en ui tot ze zacht zijn. Voeg de helft van de gesneden lente-ui toe en alle knoflook, gember, citroengras en chilivlokken. Bak 2-3 minuten tot het geurig wordt.
    5. Voeg de bouillon, vissaus en kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat het 15 minuten zachtjes koken.
    6. Verwijder de stengel citroengras. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg limoenrasp en -sap toe. Schep een portie rijst in een kom, schenk de soep erover en schep er dan wat tofu bij. Garneer met koriander en de resterende lente-ui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren