Salade met kaki en granaatappel

    Salade met kaki en granaatappel

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke herfstsalade met zoet-zure smaken van de kaki (sharonfruit) en granaatappelpitjes en een lekkere bite door de pecannoten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gr halve pecannoten
    • 180 ml sinaasappelsap
    • 2 theelepels maizena
    • 1½ eetlepel honing
    • 60 ml olijfolie
    • ½ limoen, uitgeperst
    • 7 verse dragonblaadjes, dungesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 225 gr gemengde slaablaadjes
    • 2 kaki's, geschild en elk in 8 stukjes
    • 1 grote granaatappel, alleen de pitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Verspreid de pecannoten over een bakplaat
    3. Rooster de pecannoten 5 tot 7 minuten in de oven. Laat afkoelen.
    4. Klop 120 ml van het sinaasappelsap samen met de maizena in een kleine steelpan. Verwarm en blijf roeren op medium vuur tot het mengsel dikker wordt, na 3-5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de honing erdoor. Meng nu het resterende sinaasappelsap, maar ook de olijfolie, limoensap, dragon, zout en peper door de dressing. Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
    5. Verdeel de salade over borden of doe in een slakom. Leg de partjes kaki erop, bestrooi met granaatappelpitjes en pecannoten. Besprenkel met de koude dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren