Quiche met prei en gerookt spek

    Quiche met prei en gerookt spek

    1keer bewaard
    55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een speciale versie van quiche lorraine, met de toevoeging van prei en gerookt spek. In dit recept wordt queso fresco gebruikt, maar dat kun je ook vervangen door feta, geitenkaas of ricotta.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 lap deeg voor hartige taart
    • 100 gr gerookt spek, fijngehakt
    • 2 eetlepels boter
    • 6 stengels prei, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 150 gr queso fresco, in blokjes
    • 200 gr Parmezaanse kaas, fijngerapst
    • 200 ml slagroom
    • zout en peper, naar smaak
    • 4 eieren, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in en bestuif licht met bloem. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en bedek hiermee de bodem en zijkanten van de vorm. Snij overhangend deeg af en druk de randjes samen.
    2. Bak het spek goudbruin uit in een koekenpan. Haal van het vuur en laat het spek uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter in dezelfde pan op medium vuur en voeg de prei toe. Roerbak 10 minuten op laag vuur en voeg dan de knoflook toe, bak nog 2 minuten mee.
    3. Meng queso fresco, Parmezaanse kaas, spek, prei, slagroom in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Roer losgeklopte eieren erdoor. Schenk in de taartvorm.
    4. Bak de quiche 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot het midden stevig is. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voor je de quiche serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Wetende dat een quiche altijd smullen geblazen is begint het genieten al tijdens de voorbereidingen. De kazen vervangen door in blokjes gesneden brie (200 gr.) Afgedekt met jonge kaas. Eitje extra i.v.m. bodemplaat. - 27 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren