Speltpannenkoeken met kaki en walnoten

    Speltpannenkoeken met kaki en walnoten

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke en bijzondere pannenkoeken gemaakt met kaki (sharonfruit) en walnoten door het beslag. Geserveerd met een lepel Griekse yoghurt, wat honing en bestoven met wat kaneel een absoluut overheerlijk brunchgerecht!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 170 ml melk
    • 1 eetlepel azijn, of citroensap
    • 125 gr speltmeel
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • snufje zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3/4 theelepel baksoda
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 eetlepel olijfolie of gesmolten boter
    • 1 kaki (sharonfruit), geschild en in blokjes van 2 cm
    • 75 gr walnoten, fijngehakt
    • olijfolie of boter, om in te bakken
    • Griekse yoghurt, om te serveren
    • honing, om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de melk en azijn of citroensap. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereid. Je kunt in plaats van melk en azijn ook 185 ml karnemelk gebruiken.
    2. Meng speltmeel, kaneel, zout, bakpoeder en baksoda in een kom.
    3. Klop de eieren en de olie of gesmolten boter door de gezuurde melk. Roer goed door en meng dan door de droge ingrediënten. Roer door tot het net gemengd is, het geeft niet dat het mengsel klonterig is. Schep 3/4 van de kaki en de walnoten door het beslag (bewaar de rest voor garnering).
    4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een beetje olie of boter toe. Als de pan heet is, schep je wat van het beslag (60 ml per pannenkoek) in de pan. Bak tot de bodem stevig en gebruind is en aan de bovenkant bubbeltjes vormen. Draai om en bak nog 1 tot 2 minuten aan de andere kant. Herhaal met het resterende beslag.
    5. Serveer de pannenkoekjes met een grote schep Griekse yoghurt, een beetje honing en de resterende kaki en walnoten.

    Tip

    Je kunt in plaats van speltmeel ook gewone bloem gebruiken, of 50% bloem en 50% spelt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren