Sinaasappel-ricotta cheesecake

    Sinaasappel-ricotta cheesecake

    2keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke combinatie van ingrediënten in deze perfecte cheesecake. De ricotta geeft de taart een romige structuur, terwijl de sinaasappel het een frisse smaak geeft. En het is ook nog eens heel makkelijk om te maken, in de keukenmachine.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 blikje (400 gr) gecondenseerde melk met suiker
    • 400 gr ricotta kaas
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille extract
    • 3 eetlepels versgeperst sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een 20 cm springvorm met bakpapier en vet in met boter.
    2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer glad. Schep het mengsel in de ingevette springvorm en strijk glad.
    3. Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Serveer in stukjes met een schepje slagroom, of een bolletje vanille ijs.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren