Makkelijke quiche met gekaramelliseerde ui

    Makkelijke quiche met gekaramelliseerde ui

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Supermakkelijk en toch een heerlijk smaakvolle quiche gemaakt met gekaramelliseerde ui, kruiden en zure room. Ideaal voor een snel diner, helemaal als je kant en klaar deeg gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 lap deeg voor hartige taart
    • 2 eetlepels boter
    • 4 uien, fijngesneden
    • 1 takje verse tijm
    • 2 theelepels kristalsuiker
    • 300 ml zure room
    • 2 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas
    • 4 eieren
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een 23 cm springvorm in en bestuif licht met bloem. Bedek met het deeg, snij overtollig deeg eraf en knijp de randjes samen.
    2. Smelt de boter in een koekenpan op medium vuur. Voeg de uien en tijm toe en roerbak tot de uien glazig worden. Bestrooi met suiker en bak nog 4 minuten. Haal van het vuur en doe de uien in een kom. Voeg zure room, geraspte kaas en losgeklopte ei toe. Bestrooi met zout en peper en meng goed door. Schenk het mengsel in de springvorm.
    3. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de quiche stevig is in het midden. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren