Makkelijke cheesecake zonder bakken

    Makkelijke cheesecake zonder bakken

    5keer bewaard
    3uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een makkelijk te maken cheesecake en is perfect als bijzonder dessert voor elke gelegenheid! Romig van smaak en onweerstaanbaar lekker, geserveerd met een coulis van rode vruchten.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 180 gr biscuitjes (bijv. digestive)
    • 60 gr boter, gesmolten
    • 450 gr roomkaas
    • 150 gr kristalsuiker
    • 2 theelepels vanille extract
    • 2 theelepels geraspte citroenschil
    • 3 blaadjes gelatine
    • 150 ml slagroom
    • 140 gr gemengde rode vruchten (bijv. frambozen, bramen, aardbeien)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Meng de kruimels in een kom met de gesmolten boter en roer goed door. Schep het mengsel in een springvorm van 23 cm en druk aan op de bodem met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
    2. Meng roomkaas, suiker, vanille en citroenschil in een kom en mix tot een glad mengsel.
    3. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, tot ze zacht zijn. Knijp de blaadjes uit en voeg toe aan het roomkaasmengsel. Mix tot de gelatine helemaal is opgelost. Klop de slagroom stijf en voeg toe aan het roomkaasmengsel. Meng goed door.
    4. Schep de vulling in de springvorm over de bodem en zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
    5. Doe ondertussen de vruchten in de keukenmachine en pureer tot een gladde coulis.
    6. Verwijder de ring van de springvorm en zet de cheesecake op een serveerschaal. Schenk vlak voor serveren de couilis over de taart. Decoreer eventueel met nog wat verse vruchten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren