Kerstkoekjes

    Kerstkoekjes

    2keer bewaard
    28min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze vanillekoekjes elk jaar, en steek er steeds andere vormpjes uit. Ze zien er prachtig uit als je ze met gekleurd glazuur versiert. Dit recept is voor heel veel koekjes. Goed idee om kado te geven dus. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 dozijn koekjes

    • 470 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 225 gr boter of margarine
    • 300 gr suiker
    • 2 eieren
    • 2 theelepels vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:28min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet twee bakplaten in of bekleed met bakpapier.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen. Zet apart.
    3. Klop de boter en de suiker in een kom tot het licht en romig is. Klop de eieren er een voor een door, roer dan de vanille erdoor. Voeg geleidelijk het meel toe tot het gelijkmatig is gemengd. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet 2 uur in de koelkast.
    4. Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot 5 mm dikte. Steek vormpjes uit het deeg.
    5. Bak 6 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes net lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Decoreer met glazuur als ze afgekoeld zijn.

    Video

    Kerstkoekjes
    Kerstkoekjes

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SharonHuisjes
    0

    Een leuk recept voor koekjes, als je ze bedrukt met een koekjes stamp, blijft de vorm ook mooi staan. Zeker voor herhaling vatbaar! - 23 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren