Frittata met ui

    Frittata met ui

    2keer bewaard
    10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Als de keukenkastjes en de portemonnee leeg zijn, kun je nog steeds deze heerlijke omelet of frittata maken. Dit is een authentiek Italiaans recept van eieren, uien en Parmezaanse of Pecorino kaas. Een smakelijke en goedkope maaltijd!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 200 gr zoete uien, fijngesneden
    • 4 eieren
    • 30 gr geraspte harde Italiaanse kaas (Pecorino Romano, Parmezaans, etc.)
    • 40 gr paneermeel
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de uien toe en bak tot ze heel zacht zijn. Laat ze iets karameliseren.
    2. Doe de uien in een kom en laat de olie in de pan zitten. Voeg eieren, kaas, paneermeel en zout toe aan de uien en roer goed door.
    3. Verhit de koekenpan met de resterende olie op medium vuur. Schenk het eimengsel in de pan en draai met de pan zodat de bodem goed bedekt is. Bak 5 minuten tot de omelet begint te stollen en de randjes stevig zijn.
    4. Leg een bord op de pan en draai zo de omelet om. Laat de omelet weer van het bord in de pan glijden om de andere kant te bakken, ongeveer nog 5 minuten.
    5. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren